Tesla веќе не прифаќа плаќање со Bitcoin

Tesla се најде на насловните страници на почетокот на оваа година како прв производител на автомобили што ја прифати криптовалута Bitcoin како начин на плаќање за своите возила.


Но за жал, плаќање со Bitcoin за нов Tesla автомобил веќе не е валидна опција.

 

 


Elon Msk, кој објави твит на оваа тема, објави дека Bitcoin е отстранет како опција за плаќање. Објаснувајќи дека оваа одлука е донесена поради загриженост за употребата на фосилни горива во рударството на Bitcoin. Во твитот, исто така, беше наведено дека се проценети и другите крипто-валути кои трошат помалку енергија.

Па можно е во скоро време Tesla да прифаќа други крипто-валути како опција за плаќање. Сите ентузијасти на крипто-валути се во нетрпеливо чекање за новата одлука на Tesla.

Остави коментар