Android 12 ќе ја донесе легендарната Windows функција Recycle Bin на телефоните

Android 12 ќе ја донесе легендарната Windows функција Recycle Bin на телефоните

 

Android 12 оперативниот систем, кој Google ке го пушти во функција во наредните месеци, ке донесе корпа за отпадоци (recycle bin). Иако сe уште не се познати сите можности што оваа опција ке ги понуди, се проценува дека ке ни овозможи целосно да ги избришеме или обновиме датотеките.

 

Android 12 ке започне да се објавува до корисниците до крајот на летото 2021 година. Иако не ги знаеме точно сите новитети што ќе доаѓаат со оперативниот систем, некои информации што се појавуваат од ден на ден ги откриваат новитетите на Android 12.

 

Денес, на овие новости се објави нова функција. XDA Developers, една од најпозната заедница за развој на мобилен софтвер, по големо истражување на кодот на Android 12 пронајдоа функција која што Google ја намеше објавено јавно. Па така е откриено дека  Android 12 може да дојде со корпа за отпадоци (recycle bin) функција.

 

Што мислите вие? Дали ваква функција би ви била корисна или не ви менува ништо?

Android 12Windows

Остави коментар