Instagram го копира TikTok?

Instagram го зголеми ограничувањето на видеата на ролни на 60 секунди по потегот на TikTok.

Instagram, една од водечките светски популарни платформи за социјални медиуми, минатата година ја лансираше функцијата Reels за да и конкурира на социјалната мрежа TikTok.

 

Благодарение на оваа функција, платформата за социјални медиуми, која им овозможува на корисниците да креираат видеа од 30 секунди со звук и ефекти, неодамна направи важен потег во врска со видеата на Reels.

Според соопштението објавено од компанијата, ограничувањето на видеата на Instagram Reels е зголемено од 30 секунди на 60 секунди.

 

Остави коментар