Apple ја заврши продажбата на iPhone 12 Mini!

Поради ниските бројки на продажба, Apple веќе нема да го продава iPhone 12 Mini.

Се шпекулираше дека Apple за некое време ќе стави крај на продажбата на iPhone 12 Mini, бидејќи продажбата е под очекувањата. Навистина, обидот на компанијата да го оживее пазарот на мали телефони со iPhone 12 Mini не ја задоволи големата побарувачка на потрошувачите. Затоа, гигантот од Купертино Apple објави дека по бројните извештаи за слабите продажни перформанси на iPhone 12 Mini, веќе уредот нема да се произведува

Треба да се напомене дека iPhone 12 Mini се уште е достапен на продажа на веб-страницата на Apple. Ова ни покажува дека продажбата на iPhone 12 Mini ќе продолжи се додека не се исцрпат уредите што се во залиха.

Остави коментар