Најновиот Windows 11 инсталиран на Raspberry Pi 4!

Новиот оперативен систем на Microsoft, Windows 11, може да работи на Raspberry Pi 4.

Откриено е дека Raspberry Pi 4 може да го стартува претстојниот оперативен систем Windows 11. Raspberry Pi често се поврзува со оперативниот систем Linux и може да има проблеми во справувањето со графичкиот интензитет на другите побрзи оперативни системи.

Официјално, корисниците на Pi уредите кои сакаат да го користат новиот оперативен систем Windows 11 на нивните уреди се ограничени на Windows 10 IoT Core. Ова е скратена верзија на Windows 10. Tom’s Hardware и YouTube каналот на leepsvideo успешно го инсталираа Windows 11 Insider Preview на Raspberry Pi 4.

Остави коментар