Сите производи и иновации што очекуваме Apple да ги претстави на WWDC 2021 на 7 јуни
Сите производи и иновации што очекуваме Apple да ги претстави на WWDC 2021 на 7 јуни

Останаа само неколку дена до WWDC, годишната конференција за програмери на Apple. Многу новости се очекуваат оваа година на настанот, кој ќе започне на 7-ми јуни. Ги обединивме сите новостите што се очекуваат оваа година на WWDC, што привлекува внимание особено со иновациите во софтверот, ајде да погледнеме заедно.

Apple по втор пат оваа година ќе ја одржи годишната светска конференција за програмери (WWDC) преку интернет. Настанот, кој минатата година се одржа преку интернет поради пандемијата, ќе започне на 7 јуни годинава и ќе трае до 10 јуни. На настанот, каде што повеќе од 30 милиони програмери на „Apple“ од 227 региони низ целиот свет можат да присуствуваат бесплатно, „Apple“ ќе ги сподели новитетите што ќе ги видиме на сите платформи на „Apple“ во 2021 година, една по една.

Првиот ден од настанот, каде што ќе се појават иновациите, може да се следи во живо на веб-страницата на Apple.

Еве ги сите новости што очекуваме да ги видиме на Apple WWDC

Нов софтвер за сите уреди на Apple (iOS и iPodOS 15, macOS 12, watchOS 8, tvOS15)
Нов MacBook Pro
Нов Mac mini

Остави коментар