Samsung го претстави телефонот Galaxy Quantum 2 со ниво на квантум безбедност!

Samsung го претстави телефонот Galaxy Quantum 2 со ниво на квантум безбедност!

Samsung го објави својот нов паметен телефон „Galaxy Quantum 2“ со технологија на квантна криптографија. Телефонот, кој ги зголемува безбедносните нивоа на дневните корисници до неверојатни нивоа со својот QRNG чип, се чини дека не оди надвор од Јужна Кореја.

Јужнокорејскиот технолошки гигант Samsung разви нов паметен телефон во соработка со мобилниот оператор SK Telecom и компанијата наречена ID Quantique. Наречен „Галакси квантум 2“, паметниот телефон им нуди напредно ниво на безбедност на секојдневните корисници благодарение на чипот „генератор на квантен случаен број“ (QRNG). Овој телефон е наследник на телефонот Samsung Galaxy A Quantum, кој беше објавен минатата година.


Она што го прави уникатен новиот смартфон на Samsung е тоа што вклучува технологија за квантна криптографија. Благодарение на чипот развиен од ID Quantique, уредот, кој може да достигне невидени безбедносни нивоа, генерира случајни реални броеви и гарантира безбедност на дневните корисници. Оваа технологија е критична, особено за апликации каде што се користат чувствителни информации.

 

 

QuantumSamsung

Остави коментар